top of page
celluma_logo_light_therapy_logo_edited_edited.png

Celluma je edina naprava za LED svetlobno terapijo vse-v-enem.

Ne zadovoljite se z imitacijami, danes izberite 
LED tehnologijo št. 1! 

 

Imate vprašanja?
Z veseljem jih OSVETLIMO.

Kaj je LED terapija ? 

LED = low_level_light = svetloba nizke intenzitete. LED terapije z nizko intenziteto svetlobe ali fotobiomodulacija temelji na tehnologiji svetlečih diod (LED) in pomeni delovanje svetlobne energije na telo za doseganje terapevtskih koristi. Spodbuja naravno fotobiokemično reakcijo podobno procesu fotosinteze rastlin. Pokazalo se je da energija, ki jo dajejo LED diode, izboljša celični metabolizem, pospešuje celjenje in obnavljanje poškodovanih celic kože ter spodbuja proizvodnjo kolagena – temelj zdrave, gladke kože. Raziskave so pokazale, da lahko LED svetlobna terapija pomaga zgladiti teksturo kože, izboljša čvrstost in odpornost kože, poveča aktivnost limfnega sistema, obnovi naravno celično aktivnost kože in zmanjša videz drobnih linij, gub in površinske hiperpigmentacije. Tretma je za vse tipe kože in je neablativen, neinvaziven, neboleč in ne zahteva popolnoma nobenega okrevanja. Bolniki ali klienti se lahko takoj po zdravljenju vrnejo k svoji običajni aktivnosti.

Za kakšen namen se uporablja svetlobna terapija?

Na podlagi obsežnih raziskav je LED terapija dobila odobritve od FDA za naslednje stanje / indikacije:

  • Blage do zmerne akne vulgaris

  • Površinske, benigne žilne in pigmentne lezije

  • Periorbitalne gube in globoke gube

  • Sub-optimalen lokalni krvni pretok in cirkulacija

  • Manjše tope bolečine v mišicah in sklepih

  • Manjše ostre bolečine v mišicah in sklepih

  • Bolečina in togost povezana z artritisom

  • Manjši krči povzročeni z artritisom ali mišični krči

  • Manjše kronične bolečine v vratu in ramenih mišično-skeletnega izvora

Ali obstajajo škodljivi stranski učinki pri LED terapiji?

Naprave LED veljajo za naprave z izjemno nizkim tveganjem, če se uporabljajo v skladu z namenom.

Ali LED svetlobna terapija boli?


Ne. Svetlobna terapija je neinvazivna in je neboleča, če se uporablja po zahtevanih protokolih.

Kako varna je svetlobna terapija?


LED svetlobna terapija temelji na tehnologiji svetlečih diod (LED), ki je bila razvita za NASI-ne poskuse vesoljskih poletov s človeško posadko. V primerjavi z laserji, patentirana LED tehnologija ustvarja zanemarljive količine toplote in se ne šteje za napravo z velikim tveganjem.

Ali LED svetlobna terapija uporablja UV svetlobo?


Ne. Celluma uporablja samo kombinacijo modrih, rdečih in skoraj infrardečih (nevidnih s prostim očesom) svetlečih LED diod.

Kako dolgo traja Celluma terapija?


Trideset (30) minut.

Ali so pred uporabo Cellume potrebne kakšne posebne priprave?


Celluma mora biti v neposredni bližini področja, ki se tretira. Koža mora biti tudi brez oblačil, ličil ali česar koli drugega, kar bi lahko oviralo dostop svetlobe do kože.

Zakaj moram odstraniti ličila?


Številne formule ličil vsebujejo minerale, ki lahko odbijejo svetlobo. Za najboljše rezultate priporočamo čisto, sveže oprano kožo.

 

Ali moram ležati za uporabo Cellume?


Ne. Cellumo lahko uporabljate med sedenjem ali ležanjem. Na primer, obstajata dva načina za uporabo Cellume, ko tretirate spodnji del hrbta: udobno sedite na stolu s Cellumo, ki je vodoravno ukrivljena okoli spodnjega dela hrbta, ali ležimo z napravo, nameščeno na spodnjem delu hrbta. Celluma se lahko namesti tudi navpično na hrbtenico po naravni ukrivljenosti telesa. Ključna prednost Cellume je edinstvena zmožnost oblikovanja oblike, da se popolnoma prilega konturam telesa. Ne ležite neposredno na aparatu, ne naslanjajte se na aparat in ne naslanjajte se nanj s celotno telesno težo.

Kateri je najboljši položaj za uporabo Cellume?


Najboljši položaj je tisti, ki je za uporabnika najbolj udoben. Uporabnik mora udobno sedeti ali ležati z ustrezno podporo. Nikoli ne napenjajte ali pretirano zvijajte Celluma naprave. Namesto tega napravo oblikujte na želeni del telesa. Za roke ali noge se lahko Celluma ovije okoli dela telesa. Ko ste Cellumo namestili, se usedite, sprostite, glejte televizijo, uporabite prenosni računalnik ali zadremajte.

Kako blizu je potrebno postaviti Celluma na območje tretiranja?


Cellumo postavite čim bližje svoji koži, čim bližje tem bolje. Ena od ključnih prednosti Cellume je njegova patentirana prilagodljiva oblika, ki omogoča postavitev dejansko na kožo kar vodi do učinkovitejših rezultatov.

Ali lahko nanesem ličila po seji Celluma?


Da. Takoj po uporabi lahko nadaljujete z vsemi običajnimi aktivnostmi.

Ali lahko potujem s Cellumo?


Da. Celluma je lahka in prenosna, zato je idealna za potovanja. Za potovanje preverite ustrezen vir napajanja in električni vhod. Vsem napravam je priložen mednarodni komplet adapterjev Celluma.

Kdo lahko uporablja Cellumo?


Celluma se ne sme uporabljati pri otrocih, mlajših od 12 let, na dojki ali želodcu doječe ali noseče osebe. Za popoln seznam kontraindikacij glejte navodila za uporabo.

bottom of page